Upea juhlavalaistus valoketjuilla

By:
Upea juhlavalaistus valoketjuilla
Juhlatilan valaistus on ensiarvoisen tärkeää niin häissä, kesäjuhlissa, kuin muissakin tapahtumissa. Valoketjun avulla luot helposti upean tunnelmavalistuksen kaikille juhlapaikoille, niin ulko- kuin sisätiloihinkin. Suuret häät tai pienet puutarhajuhlat, meiltä löydät parhaat vinkit juhlien valaistukseen 

Vinkki: Valoketju on myös oiva lahja.

1. Valitse valoketju

Valoketjun avulla luot upean valaistuksen juhlatilaan nopeasti ja vaivattomasti. Sinun tulee kuitenkin ottaa huomioon valoketjua valitessasi huomioon muutama seikka. Valoketjun pituus: LumenXL valikoimasta löydät 5-100 metriä pitkiä valoketjuja, jotka kaikki soveltuvat ympärivuotiseen ulkokäyttöön. Valoketjun tulisi yleensä olla hiukan pidempi kuin haluttu valaistu alue. Esimerkiksi 20m leveän terassin valaisuun sopii parhaiten 25m pitkä valoketju, jotta valoketjun voi ripustaa hiukan löysästi roikkumaan.

Pituuden jälkeen huomioon tulee ottaa lampunpidikkeiden määrä. Valikoimassamme olevissa valoketjuissa on 1, 2 tai 3 lampunpidikettä metriä kohti. 2 pidikettä metriä kohti on yleisesti ollut kaikista suosituin vaihtoehto asiakkaidemme keskuudessa, mutta sinulle sopiva vaihtoehto riippuu täysin halutun valistuksen intensiteetistä ja tilan rajoitteista. 3 lamppua metriä kohti on oiva valinta esimerkiksi toiminnallisemman valaistuksen luomiseen tai silloin, kun valoketju ripustetaan korkealle. 

Lisäksi voit valita kahden erityyppisen valoketjun välillä: tavallinen tai jatkettava. Jatkettavat valoketjut voi liittää peräkkäin kätevän liitäntäjärjestelmän ansiosta. Jatkettavan kaapelin käyttö on suositeltavaa esimerkiksi paikoissa, joissa yhden pitkän kaapelin asennus on hankalaa. 

Lopuksi voit valita kahden eri valoketjun värin välillä: valkoinen ja musta.

2. Valitse sopivat lamput

Seuraavaksi on aika valita sopivat lamput valoketjuun. Ensin on tärkeää päättää, haluatko  värilliset  vai  lämpimät valkoiset valot. Lämpimän valkoiset lamput ovat yleinen valinta häihin tai muihin virallisempiin tilaisuuksiin, kun taas lämpimän valkoiset lamput sopivat paremmin esimerkiksi kesän puutarhajuhliin.
Sitten voit päättää haluatko lamppuihin himmennysominaisuuden. Himmennettävien lamppujen etuna on, että voit säätää valon voimakkuutta aina haluamaksesi. Valikoimassamme olevia lamppuja voi himmentää aina 10% valotehoon asti himmentimellä. Esimerkiksi, voit valita 3 watin LED-lampun, joka sopii hyvin täydellä teholla toiminalliseen valaisuun ja halutessasi himmentää sen 0,3 watin tehoon, halutessasi himmeän tunnelmavalaistuksen.

Meiltä löytyy kattava valikoima lamppuja erialisilla tehoilla. Mitä suurempi teho (mitattuna watteina), sitä kirkkaampi lampun valo. Hienovaraiseen tunnelmavalaistukseen suosittelemme esimerkiksi 0,7 tai 1 wattin lamppuja. Jos haluat  hieman enemmän valoa, tai haluat esimerkiksi valaista suuren huoneen tai pitkän pöydän, voit valita lamput, joiden teho on suurempi: esimerkiksi 2 tai 3 wattia. Etkö ole varma mikä teho sopii sinulle? Silloin on aina järkevää valita himmennettävät lamput, joidenka avulla voit aina säätää kirkkauden sopivaksi.

Lopuksi on otettava huomioon valon värilämpötila. Valon värilämpötila mitataan kelvineissä (K), jolloin korkeampi luku tarkoittaa valkoisempaa ja kylmempää valoa. voit valita lamput 2000/2200K tai 2650/2700K vaihtoehdoista. Valaisimet 2000/2000K antavat erityisen lämpimän valon oranssilla taustasävyllä. 2650/2700K  lamput antavat lämpimän valkoisen valon keltaisella taustasävyllä. Erittäin lämpimät valkoiset lamput (2000 tai 2200K) tarjoavat yleensä lämpimämmän tunnelman. Sivuiltamme löydät myös lisäohjeet valon värityksen valinnasta.

3. Lisävarusteet

Lopuksi voit valita erialisia lisävarusteita valoketjuun, joiden avulla voit tehdä valaistuksesta ja ketjusta juuri itsesi näköisen,

lyhdyt

Lyhdyt ovat suosittuja häiden ja juhlien valaisussa. Paperilyhdyt luovat romanttisen tunnelman ja näyttävät upeilta valokuvissa. Paperilyhdyt voidaan kiinnittää suoraan valoketjuun roikkumaan tai riippuliitinten päähän.

Rippuliitin

Jos etsit jotain erilaista, nämä riippuliittimet saattavat olla juuri se mitä etsit. Voit esimerkiksi ripustaa valoketjun lamput eri korkeuksille riippuliitinten avulla, luoden hauskan sommitelman josta voit tehdä oman näköisesi. Riippuliitinten kanssa suosittuja ovat myös lasikuvulla varustetut XL- lamppumme.

 

Kommentit
Olet ensimmäinen kommentoija...
Kommentoi